huanchaco_sunset01_tweddle
Beach | Peru

Oppdag den nordlige kysten til Peru!

april 29, 2015

De fleste som reiser til Peru, besøker Cuzco og Machu Picchu, eventuelt med noen dager i hovedstaden Lima. Den nordlige kysten til Peru har kanskje ikke fått like mye oppmerksomhet, men den begynner å vokse i popularitet. Flere forskjellige cruises som f.eks. Linblad Cruises har nå stopp fra Trujilo og nordover langs den unike kysten med nesten et slags post-apokalyptisk ørken landskap som virkelig er et minne for livet. Her finner du leirebyen Chan Chan (Amerikas største!) og Moche pyramide kompleksene Sipán og El Brujo, tidligere arkeologiske utgravninger som nå fungerer som museum. Enda lengre nord, ved utsiden av Chiclayo så finner du Chaparrí reservatet hvor den truede, bebrillede Andiske bjørnen holder sted. Her anbefales det absolutt med en visitt, spesielt da de i år er i vinden med en pop-kulturell referanse fra familiefilmen Paddington, hvorav en bjørn stammer fra «dypeste, mørkeste Peru».

Er du i nærheten av Chiclayo så anbefales også det beryktede Mercado de Brujos, også kjent som Witchcraft marked eller hekse-markedet. Her finnes alt av urtemedisiner, eliksirer, fortryllede gjenstander og såkalt San Pedro kaktus, hvor et hallusinologisk stoff blir ekstraktet og brukt av curanderos (helbredere) i tradisjonelle sjamanistiske helbrednings ritualer. Virkelig et spennende sted du sent vil glemme, og byen ellers er flott havneby med mange andre gode tilbud som flere arkelogiske utgravninger, og en og annen surfespot. Er du glad i surfing, så må bør det nevnes at i nærheten av Trujilo så ligger Huanchaco, en strandby som er kjent for sine bølger og gode forhold. Skulle du derimot ønske en kystby som har noe mer enn bare bading kan kanskje hav fiske og hval safari i Cabo Blanco friste. Dette er en av Hemingway’s gamle favoritt steder hvor han pleide å fiske. Her finnes også flotte butikker og gode restauranter i tillegg til noen eksklusive hoteller.

Så fra spennende ørken utgravinger og pyramider, til bjørne-reservater, badestrender og fiskelokasjoner, den nordlige kysten til Peru har det meste. Lei deg en bil og opplev denne uforglemmelige strekningen på egenhånd, da det garantert er noen bortgjemte perler som venter på at du skal finne dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *