Copenhagen-Boat-houses-Wallpaper
Denmark

Oppskrift på en fantastisk dag i København

november 30, 2015

Superkilen

Bygget av kunstgruppen Superflex, denne urbane parken er delt opp i tre områder med fargene rødt, grønt og sort. Den mest populære og kanskje mest imponerende er the Red Square. Dette er en lekeplass for voksne med gigantiske suvenirer fra hele verden. Her er alt dekket i rød maling. Mennesker fra mer enn 50 forskjellige land lever på Nørrebro, og det er dem som fikk sjansen til å velge gjenstandene som skulle pryde parken. Superkilen pirrer din kreativitet mens den forteller deg hvorfor Dansk arkitektur er så populær som den er.

Assistens Kirkegård

På vei fra Nørrebro mot sentrum burde du ta turen innom den kjente Assistens kirkegård, her er det alltid fred og ro – et deilig avbrekk fra byen før du setter kurs mot byens indre. Mange kjente mennesker er begravd her, blant annet HC Andersen og Søren Kirkegaard.

Torvehallerne

Matparadis! Etter gåturen fra Nørrebro gjennom kirkegården ned til Nørreport så er du helt sikkert sulten. Med over 80 boder som selger matvarer her inne, her er seleksjonen fantastisk. Fersk fisk fra det Baltiske hav, små kaker fra Agnes bakeri, ferske okse-pølser og rabarbra-juice fra Bornholm. Her bør du absolutt ta deg en matbit eller to!

Sightseeing

Etter en god pause i Torvehallerne kan det være deilig å få på røre seg litt, og da er det masser av steder du bør se. Beveg deg gjerne østover fra sentrum, mot palasser, kirker og den gamle havnen. Her kan du se den vakre marmorkirken, også kjent som Frederiks kirke. Ved siden av finner du det kongelige palasset Amalienborg. Ta en spasertur langs kastellet på vei hjem, før du kommer ned til den gamle havnen hvor du ser operaen på andre siden og etter hvert støter på skuespillerhuset, så ender du til slutt i Nyhavn, et populært sted for turister. Her kan du kose deg med en kaffe eller øl før kvelden etter hvert nærmer seg.

Kødbyen

Det gamle red light distriktet i København har etter hvert blitt mer populært for hipstere i deres såkalte nattelivs-mekka. Her er det dusinvis med kule barer rett ved siden av hverandre i gamle slakterbygninger. De er alle gode, mest populære er kanskje Jolene, Bakken eller KB18 alle i gåavstand fra hverandre. Her er store deler av festen utendørs, til og med om vinteren så ta med en varm jakke. Skål!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *