GAF-MPLS-PAD
England

Opplev Magna Carta stien i England!

juli 2, 2015

 

I år den 15 juni feirer England sitt 800 jubileum. I den anledning er turister i år tilbudt en helt spesiell reiserute som introduserer deg for den spennende historien til Magna Carta ved å besøke alle de historiske landemerkene. Reisen starter i London og passerer Windsor, middelalderbyen Salisbury, Lincoln Slott hvor Magna Carta ligger på utstilling, Kent og Oxfords Bodleian bibliotek som inneholder originale manuskripter.

Top 10 Summer-England-Photo by Magna Carta Trails4

England er et attraktivt reisemål grunnet sin rike historie og kultur, vakre natur og vennlige mennesker. Til og med for fastboende er sommeren en av de beste tidspunktene for å reise rundt i landet og delta i alle festivalene og underholdningen som er en del av dette jubileet. Byen Oxford har jeg besøkt mange ganger og er helt utrolig. En liten by, med masse studenter og et spennende folkeliv. Her er det en rik historie hvor du kan besøke både Englands eldste kafe og pub. En arkitektur ut av denne verden med masser av gamle og flotte bygninger. Christ Church er et populært stoppested, hvor b.la Harry Potter filmene spilte inn sine spisesal scener, men det er faktisk så mange perler at listen blir for lang å melde. For de litteratur interesserte kan man sette deg på puben The Eagle and the Child hvor J.R.R Tolkien skrev Ringenes Herre og C.S Lewis skrev sine bøker om Narnia. Ellers er et godt tips og hoppe på en av de røde turistbyene for å få et overblikk over hvordan den lille byen henger sammen, og få med seg de viktigste landemerkene i samme slengen. Litt vest i Oxford ligger Jericho, et herlig sted hvor man bør stikke innom, det sies at noen av verdens beste cocktail barer ligger i dette distriktet.

Fra Oxford går det en buss kalt The Oxford Tube som går en gang i timen døgnet rundt inn til London. London er mekka for shopping og byliv, og kan være en god start, eller avslutning på en reise med et ellers historisk preg. Ta turen opp i The London Eye og se den voldsomme størrelsen på hovedstaden, og vandre rundt i Hyde park og nyt den grønne sommeren. Hvis du har lyst på noe litt annet enn en badeferie denne sommeren så har England masse muligheter og by på, jeg kan ikke anbefale en uke eller to denne sommeren mer i år, spesielt på grunn av 800 års jubileet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *