Mallorca
Spania

Mallorca – Dra og nyt øyen i en leiebil!

oktober 29, 2015

 

Mallorca har lenge vært et populært feriested for oss fra Skandinavia, ikke for langt unna men samtidig langt nok til at vi føler at vi har reist avgårde. Typisk har Mallorca vært reisemål forbundet med charter og all-inclusive hoteller, men dette er i ferd med å snu.

Siden rundt 1950-tallet så har Mallorca vært populært for turister fra rundt om i hele Europa, og spesielt oss Nordmenn. Men de siste årene den trenden snudd noe, da mange Nordmenn har blitt litt lei av den store tilstrømmingen med turister, og derfor har andre destinasjoner som for eksempel Thailand tatt over stafettpinnen.

Til tross for dette så er Mallorca som alltids, et nydelig sted å besøke, og hvis du drar nå så kanskje du til og med får mer privatliv enn du ville gjort tidligere. Min favoritt aktivitet i Mallorca er å henvende seg til nærmeste bilutleie og ta fullkontroll over utforskningen. Ingenting er bedre enn å nyte alle Mallorcas perler på egenhånd, mange hotellpakker tilbyr til og med leiebil i prisen.

Her er mine topp fem steder som bør besøkes:

 

Deía

Deìa er en nydelig liten fjellandsby som ligger på Mallorcas vestkyst, ca en halv times kjøring fra Palma. Befolkningen består av rundt 650 personer, og de aller fleste er kunstnere og musikere. Her kan man føle og oppleve den lille idylliske fjellandsbyens atmosfære i rolige omgivelser. Prisene er forholdsvis høye, men den gode stemningen og livsstil gjør Deìa til et naturlig valg for din biltur.

Valldemossa

Den lille perlen Valldemossa ligger også i fjellene. Byen er mest kjent for å være en inspirasjon for komponisten Frédéric Chopin. Chopin var syk under sitt opphold i Valldemossa og brukte sin tid der på grunn av den friske luften som fremdeles merkes i dag. Klosteret Valldemossa og museet om Copin tiltrekker vært år millioner av turister. Men det er ikke det eneste som lokker folk til Valldemossa. De mange keramikktavler som er murt inn i veggene på nesten hvert eneste hus gjør at man føler byens historie og idyll når man spaserer i gatene.

Palma

Palma er hovedstaden i regionen Balearerne. Tross tusenvis av turister hvert år er ikke Palmasom andre charterdestinasjoner. Palma er en sjarmerende by som er spennende å utforske. Området rundt den flotte katedralen La Seu utgjør den eldre delen av Palma. Når man skal utforske Palma er det en god idè å starte ved katedralen. Byen har bevart sin fantastiske atmosfære og stil, samtidig ligger stranden når og man kan kjenne storbypulsen.

Es Trenc

Er du på utkikk etter flotte strender er Es Trenc et godt alternativ. Området er en del av et naturreservat, og hittil har få turister funnet fram til denne perlen. Det finnes kun et par restauranter langs med stranden, derfor kan det være lurt å fylle opp piknikkurven og sette seg et sted i skyggen. Es Trenc er virkelig en liten oase, og badevannet er i verdensklasse.

Porto Cristo

Porto Cristo er en liten by på Mallorcas østkyst. På dagen fylles byen av busser lastet med turister som kommer for å se Dragegrottene, en av Mallorcas mest populære turistattraksjoner. Om kvelden er det mer rolig, da de fleste turister drar til nærliggende steder der det er et rikere natteliv. Hvis du ønsker fred og ro anbefales det å bli i Porto Criso, og tilbringe kvelden på en av de hyggelige restaurantene.

Så husk å pakke med deg førerkortet, og kos deg på tur i Mallorca!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *