bavarisk alper
Tyskland

Dra til uforglemmelige Bavaria

august 29, 2015

Bavaria er kanskje ikke høyest på listen over potensielle reisemål for de aller fleste, men her er mine fem grunner for hvorfor det kanskje er på tide.

Oktoberfest – Valhall for enhver øl-fantast!

Siden 1810 har denne festivalen vært en viktig del av den Bavariske kulturen. Det som startet som Prins Ludwigs bryllup endte opp med å bli den største øl-feiringen i verden. I dag valfarter mennesker fra hele verden for å drikke Tysk øl – noe Tyskerne er veldig stolte av.

Dette er den aller største øl-festivalen I hele verden. Her opplever du den ekte Bavariske kulturen, hvor de lokale samles i deres tradisjonelle bunad, lederhosen og dirndl. I år varte festivalen fra 9 september til den 4 oktober, så hva med å dra neste år?

Slottene – totalt uforglemmelig

Ludwig II – Kongen av Bavaraia, har lagt igjen en stor innflytelse på regionen det er det ingen tvil om. En masser av slott og palass ble bygget under hans kommisjon. Spesielt inspirert var han av romantikken, derfor ligner de majestetiske bygningene i Bavaria på noe ut av et eventyr. I dag er de åpne for publikum og blir besøkt av millioner av turister hvert år. Mest populært er kanskje Neuschwanstein slottet, men sjekk også ut Nymphenburg palass, Coburgfestningen, Würzburg residensen og mange, mange andre.

Nuremberg – En by med historie

Etterhvert på det 10århundre, dette er en av de eldste og historisk viktigste Europeiske byene. Turister besøker slottet kalt Imperial Castle, som var hjemmet til Tyske keisere og konger. Maleren Albercht Dürer’s hjem og plassen kalt Nazi Rally Party Grounds er også populære turistattraksjoner. Personlig foretrekker jeg den romantiske gamlebyen som ligger i hjertet av byen med sin fascinerende arkitektur.

Nuremberg er den nest største byen i Bavaria etter Munich og har den eldste og rikeste historiske arven.

Bavariske Alper – Heftig natur

Tyskland sitter også på en stor del av Alpene, den største fjellkjeden i Europa og kan bli funnet i Sør-Bavaria. Her er det fantastiske forhold for utendørsaktiviteter året rundt, gåturer, sykling og camping om sommeren til ski og snowboard på vinteren.

Sun og frisk luft, varierte spa og resorts, i tillegg til et rikt kulturelt liv med festivaler og arrangementer gjør Alpene til en av manges favorittdestinasjoner i regionen.

München – En råkul by

Hovedstaden til Bavaria, og også en av de vakreste byene i Tyskland. Plassert midt i Alpenes Bakteppe, denne byen har masse å tilby: fra historisk arkitektur og museer i verdensklasse, til hippe bydeler, barer og restauranter.

Og som du sikkert er klar over, den årlige Oktoberfesten drar inn mange milllioner besøkende hvert år og er noe som alle burde oppleve minst en gang i livet på besøk i denne fantastiske byen. Så hva venter du på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *