Tromso-Photo-by-Yngve-Blomsø
Uncategorized

Fire fantastiske vinterbyer!

februar 19, 2016

Februar er over oss, og vinteren er snart over. For de av dere som elsker vinteren akkurat som meg, så har jeg her fire av byer som kler vinterens frakk ekstra godt. Selv om det kan bli kaldt, så finnes det aldri dårlig vær – bare dårlig klær.

Tromso3Tromsø

Den største byen i Nord-Norge er også den beste for Aurora Borealis, en av de største attraksjonene nord for polarsirkelen. Tilfeldigvis så ligger Tromsø i en sone hvor nordlys er mulig å se i  rundt 6 timer om dagen! I tillegg til det vakre nordlyset så er Tromsø også kjent for live-musikken, her er det ofte band som opptrer, enten de er morgendagens kjendiser eller gamle klassikere. Denne byen fungerer som en slags hovedstad for allting som har med Nord å gjøre, og blir ofte kalt Nordens Paris.

StockholmStockholm

Den vakre hovedstaden utånder en skandinavisk, og særlig en ur-svensk atmosfære.  Her finner du nydelige vakre hus, hyggelig klima og vår søta bror. Dra på museum, cafeer, barer og butikker, kvaliteten er upåklagelig uansett hva det skal være. Det er masser av ting å finne på i Stockholm, en by som jeg alltid synes er like koselig som den er hipp og moderne. I tillegg så drar de fleste nordmenn på besøk om sommeren, så det er absolutt en god ide og se byen når den er dekket av snø.

ViennaWien

Den største byen og hovedstaden i Østerrike er en by alle bør se en gang i livet. Den utrolige historiske arven og det pulserende bylivet tiltrekker nesten 4 millioner turister hvert eneste år! Museer i mangfold, kule musikklokaler, event’s og heftig arkitektur er nok hovedgrunnen til at folk flest tar turen. Samtidig så er restaurantene og cafeene med sine mange hundre års historie fortsatt i stand til å servere gjester den dag i dag, noe som gjør at det føles som å gå inn i en tidsmaskin. Mens de aller fleste velger Østerrike på grunn av landets skimuligheter, så skal det altså nevnes hvor elegant og vakker storbyen er.

 

Praha

Denne europeiske byen er fylt med vakker middelaldersk arkitektur; den kjente Charles broen, Det største middelalderske by torget i verden, fantastiske slott og kirker fra den Tsjekkiske hovedstaden. Den såkalte Powder Gate ble bygget på det 11århunderet og fører deg inn i den spektakulære gamlebyen. Om vinteren er alt dekket av snø, og jeg vil se at stemningen er magisk. NB husk å få sett den astronomiske klokken med sine kjente forsvinnende figurer.

Prague

Så hva venter du på? Utnytt det som er igjen av vinteren og kom deg på en deilig tur i flotte omgivelser!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *