____Beautiful_South_Africa_____by_myINQI
Uncategorized

Sør-Afrika – Et magisk eventyr du sent vil glemme!

juni 11, 2015

Sør-Afrika er kjent for sin ekstremt dynamiske natur, med høye fjell og varme ørkener til en fantastisk kyst som hvor Atlanterhavet og det Indiske hav møter hverandre. Under den karakteristiske Table Mountain, ligger Cape Town, kanskje en av verdens mest spennende havnebyer med nydelig utsikt til Atlanterhavet.

For alle vinelskere så er Sør-Afrika et mekka på mange måter, og du bør absolutt legge av tid til å besøke noen av de mange flotte vingårdene. Det anbefales og benytte seg av veien kalt Garden Route, hvor du på veien kan poppe innom nydelige små landsbyer, laguner og se vakre landskap. Langs KwaZulu-Natal kysten ligger det en masse småsteder hvor familier kan nyte havet. Er du ikke med familien kan the Wild Coast med sine øde strender, kupert kyst og mer tradisjonelle små landsbyer være et spennende eventyr.

Drar dere innover i landet er Drakensberg-fjellene et uforglemmelig syn med sine delikate grønne daler og fjelltopper og rovfuglene som ligger som drager i vinden. Meget populært er et besøk til Kruger Nasjonalpark som ligger øst i landet. Her får du sett elefanter, vannbøfler, leoparder, løver og nesehorn- også kjent som the Big Five i tillegg til en masse andre utrolige dyr og fugler. Typisk gjennomfører man to slike Drives hver dag, hvis man bestiller en av de typiske pakketilbudene som mange reisebyrå tilbyr. 

Her er et par eksempler på ting å se og gjøre mens du besøker landet.
• Besøk Robben Island Museum på øya, og lær om Sør-Afrikas fortid og apartheid (mer eller mindre et must!)
• Victoria & Albert Waterfront – ligger i hjertet av Cape Town’s havn.
• Kunst- og håndverk markeder – Disse markedene finner man over hele Sør-Afrika og er en viktig del av deres kulturelle identitet.

  • Cradle of Humankind finner du ca en times kjøretur fra Johannesburg. I mange millioner år levde og døde våre forfedre/menneskeaper i disse hulene. Virkelig et magisk sted!
    • Utallige strender og små kystbyer.
    • List deg etter skilpaddene ved midnatt. Følg de gigantiske havlærskilpaddene og havskilpaddene når eggene legges (november-januar) og når eggene klekkes (januar-mars) i St. Lucia World Heritage Site i KwaZulu-Natal. Dette er en uforglemmelig måte og komme i kontakt med naturen på!

Til slutt, husk bare at Mauritius ligger rett i nærheten! Dette er alltid mulig å kombinere en Sør-Afrika tur med noen dager på denne utrolig deilige øya øst for Madagascar. Selv anbefaler jeg noen late dager på tampen av ferien, god tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *