Aleutian-Photo-by-aleutianliving3-740x491
USA | Vulkaner

Dra på et ordentelig eventyr i Aleutene, Beringhavet

mai 20, 2015

Aleutene som ligger mellom USA og Russland er virkelig et reisemål for de viderekomne, med 14 store og 55 små vulkanske øyer som alle sprer seg sør for Beringhavet. Alaska og Kamchatka mer presist ligger på hver sin side av dette 17 666km2 store området, som er seismisk aktivt vel og merke, med 57 vulkaner som utgjør den såkalte Ring of Fire. Forskere tror at dette beltet av øyer fungerte som en bro for de første Amerikanske nybyggerne. I dag bor det litt over 8000 mennesker på øyene. Siden omgivelsene ikke er egnet for jord og landbruk, så er fisking den viktigste inntekten kombinert med USA sitt militære nærvær som også hjelper på økonomien. For de historie interesserte er det også en del militær historie og absorbere mens man er her også!

Aleutian5

Dette er absolutt stedet for enhver eventyr lysten å besøke en eller annen gang i livet. Museene gir en god innsikt i historien rundt dette ensomme samfunnet, sammen med over 9000 år gamle arkeologiske funn som beviser at menneskene bodde har bodd her så lenge. Det er faktisk en del alternativer, så les deg gjerne opp på hva du har og velge mellom før du drar. Den uberørte naturen tilbyr en totalt uforglemmelig opplevelse, kombiner den gjerne med de mange mulighetene hva gjelder utendørs aktiviteter – alt fra fantastiske gåturer, kajakk, fugl og dyreliv titting samt både ski og surfing.

Aleutian6

Så hva venter du på? Med et fuktig havklima og moderate temperaturer kan du dra året rundt, somrene er varme og vintrene er ikke for kalde. Dette er gjerne en tur du tar i kombinasjon med en tur til Alaska eller Nord-vest USA, så enten du hopper på Alaska Marine Highway båten fra Alaska, eller flyr/seiler fra sørpå I USA – det er et magisk eventyr venter som på deg!

The Aleutian Islands – Adventurous Destination Between Russia and the USA

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *