volcano
USA | Vulkaner

Fem fantastiske vulkaner!

mars 1, 2015

Liker du fjellturer og har du lyst til å oppleve en ferie litt ut av det vanlige? Besøk en vulkan på din neste reise og føl naturkreftene på kroppen mens du vandrer langs askerøyk og brennhet lava. Ikke alle vulkanene på denne listen er aktive, men de er allikevel spektakulære på hver sin måte og er mine favoritter. I tillegg til å være fantastiske destinasjoner på egenhånd så har de fantastiske ferie muligheter utenom vulkanen, så her er det bare å bli inspirert!

Mauna Loa, Hawaii

Verdens største vulkan, 9,170 meter over havet – flere vulkaner på Hawaii, Kilauea er den mest aktive og Loihi er en under havoverflaten – er du på Hawaii er vulkaner en stor del av reisen, bare konfirmer med national-park tjenesten at det er trygt å besøke dem. Har dy først tenkt å legge din neste reise til Hawaii, så er det utvilsomt masser av aktiviteter og deilig strandliv som venter på deg, men ha gjerne en vulkanvisitt i bakhodet.

Mount Fujii, Japan

Top 10 Stunning Volcanoes Around the World

Denne ikoniske, snødekkede vulkanen er en av verdens mest kjente, og et vakkert skue. Her er det flere veier til toppen med hytter og tehus underveis. Det er også et paragliding senter for dem som virkelig vil oppleve utsikten.

Mount St Helens, USA

Top 10 Stunning Volcanoes Around the World

En vulkan med en dyster bak historie, sommeren 1980 var forrige utbrudd bare 154 km fra Seattle. Flere mennesker døde, nesten 30 mil med vei ble ødelagt og toppen av vulkanen kollapset, noe som etterlot det karakteristiske hestehode krateret. Fortsatt et estetisk imponerende syn, samtidig som man føler en viss respekt for de voldsomme naturkreftene.

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Et meget populært reisemål, veldig mange ønsker å nå toppen med over 35000 besøkende hvert år. Selv om selve klatringen ikke er veldig vanskelig, se for deg en lang gåtur, så er høydesyken et problem for mange da det er umulig å forutsi når man vandrer oppover den 5,895 meter høye vulkanen.

Etna, Sicilia

Top 10 Stunning Volcanoes Around the World

Det er masser av vulkaner i Europa også, og Etna er kanskje min favoritt. Sagnene tilsier at både guden Hephasteus og det en-øyde monsteret kyklopen. Toppen ligger på 3,329 meter over havet og kan bestiges på en dag, vulkanen er fortsatt aktiv og aske og til og med lava og åpne flammer kan bevitnes om heldig.

 

Skal du i nærheten av noen av disse utrolige vulkanene i år, så anbefaler jeg på det sterkeste å prioritere et besøk!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *