chicken
USA

Fem “mat-byer” med kjente signatur retter

mars 18, 2015

Lyon Frankrike

I landet som er kjent for sitt høye nivå på mat, er byen Lyon der hvor standarden kanskje er høyest. Her er det en rekke Michelin restauranter, og dra ikke fra byen uten å ha smakt de tradisjonelle Lyonnaise potetene, fra noen som virkelig kan lage dem.

Bologna Italia

Folkefavoritten spagetti bolognese sin hjemby, så det er nok ingen tvil om at dette er et utmerket sted for spise pasta. Selve bolognesen tar de faktisk så seriøst her at byen i 1982 holdt en kokke-konkurranse for å finne en offisiell versjon. Får du den servert på flat tagliatelle så vet du at den kommer slik som vinneren den gang gjorde, selv om du skal være rimelig kresen hvis du er ufornøyd i denne byen, uansett hva slags pasta du får.

Buffalo New York

Anchor Bar Restaurant (1047 Main st.) er stedet hvor, I 1964 de første sterke såkalte hot-wings ble servert. I dag kan du få denne populære retten servert på barer over hele verden, men hvis du vil smake de originale så vet du nå hvor du kan finne dem.

Ensenada Mexico

Ensenada har et meget kjent marked som da det åpnet i 1958, begynte å selge fersk sjømat. Det var da at fisketacoen entret banen, og i dag flokkes det daglig mat-turister for å prøve denne friske taco-varianten på en av byens mange gate-kjøkken.

Osaka Japan

Takoyaki er kanskje ikke kjent for de fleste men fantastisk godt er det allikvel! Små grillede baller fyllt med blekksprut, toppet med sjøgress og den uforglemmelige takoyaki sausen gjør at dette er en rett som blir mer og mer populær utenfor landets grenser. Allikvel er det ikke overasskende at det er i byen Osaka at retten er mest populær, du kan til og med besøke en fornøyelsespark/museum dedikert til denne mat-retten spesifikt.

Dublin Irland

Som en liten bonus vil jeg avslutte med å nevne Dublin til dere som ikke så intressert I mat, men derimot i drikke. Temple bar distriktet som ligger sentralt i byen er fyllt til randen med forskjellige vannhull, jeg anbefaler spesiellt the Brazen Head, som går for å være den eldste (anno 1198!). Men du skal nok få servert en Guiness på samtlige barer og puber.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *