walt-disney-world
USA

Skal du til Florida? Her er 5 grunner til hvorfor du må innom Disneyworld!

september 28, 2015

Nå som november nærmer seg, er det mange som drømmer seg bort til et varmere klima. Kanskje ønsker dere å ta den turen til USA som dere alltid har snakket om? Da er Florida et meget godt alternativ da temperaturen alltid er behagelig her. Reiser dere med barn så er Disneyworld i Orlando et selvsagt stopp på veien, men mange er ikke klar over at fornøyelsesparken faktisk er en utmerket feriedestinasjon i seg selv. Ved siden av berg og dalbanene, og alle filmreferenansene som kanskje er mest rettet mot barn så er det en del aktiviteter her som kan friste resten av familien!

Eksotisk bil opplevelse

Sett deg bak rattet på en av verdens dyreste biler og føl hestekreftene mens blodet ditt bruser av adrenalin. Dette er et relativt nytt opplegg kalt Disneyworld Speedway og navnet tilsier eksakt hva du kan vente deg. Gjester kan her enten sitte på eller selv kjøte opptil 5 superbiler; Porsche 977S, Audi R8, Lamborghini Gallardo LP569-4, Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera eller en Ferrari 458 Italia.

Velg mellom å sitte på en hissig tur på to runder, eller gå for en instruktør-økt hvor du får muligheten til å fyke gjennom seks runder på egenhånd. Video av turen samt bilde av bilen kan kjøpes etter opplevelsen!

disney-fishing

Guidet fisketur

Bay Lake, et blikkstille vann ved parken eksploderer plutselig i et heftig kaos når abborene og ørretene begynner å hoppe opp av overflaten. Langt av sted fra Mikke mus ører og barneskrik, her kan du finne roen i parkens mange vann. Hopp om bord en guidet fiskeeksursjon, kanskje du trekker opp en sværing og går inn i rekordbøkene? Dette er en for meg en bortgjemt perle i Disneyworld, som jeg kun har fått prøvd en gang med godt hell, storkjeftet abbor på over 2kg, så har jeg en ambisjon om å dra tilbake. Du kan velge mellom 2timers og 4 timers turer, og alt av utstyr, være seg stang og agn er inkludert og man får seg til og med en liten kald forfriskning underveis. Anbefales!

Scuba-dykking på Epcot senteret

Epcot DiveQuest kaster sine gjester ned i deres over 20 millioner liters saltvannstank hvor du kan dykke med havskilpadder, delfiner og til og med haier! Merk at du må ha dykkerlappen, siden jeg selv ikke har den så har jeg ikke fått prøvd dykingen, men ryktene sier at dette er en utrolig opplevelse, og meget proft satt opp. Krystallklart vann, null strømmninger, og god utsikt til Coral Reef restauranten på den andre siden av glasset får dette til å virke som en uforglemmelig måte og tilbringe dagen på Epcot senteret.

Lær å surfe!

Sist men ikke minst, dykking var en heftig opplevelse som jeg fikk sjansen til å teste. I Disney’s Typhoon Lagoon badeland så kan du lære å surfe fra en av proffene fra Cocoa Beach Surf School, før parkens åpningstid. Med opptil 2 meter høye bølger som kommer duvende inn hvert 90 sekund, så får man virkelig muligheten til å bli trygg på brettet.

Selv om jeg personlig hadde surfet før så var fortsatt en to timers økt med instruktører en kjempe investering for når jeg skulle dra videre på surfeferie.

Håper dette er med på å inspirere din tur til Florida, og hvis du kun hadde tenkt å bruke en dag i Disneyworld, så ser du kanskje nå at det er masser å finne på!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *